یکی از دغدغه های بانوان در مورد کلاس یوگا این هست که آیا می توانیم در زمان قاعدگی یوگا کنیم؟
جواب بدون شک بله است.
انجام یوگا در دوره قاعدگی اشکالی ندارد. در واقع، یوگا می تواند بدن شما را از احساس گرفتگی های پریود رها کرده و به آرامش ذهن و بدن شما کمک کند. به خاطر داشته باشید که بدن شما در طول دوره قاعدگی دچار تغییرات هورمونی زیادی می شود که می تواند باعث ناراحتی های روحی و جسمی شود. بنابراین مهم است که به خودتان راحت بگیرید و یوگای ملایم و سبک را در طول دوره ها انجام دهید.
انجام یوگا همچنین راهی عالی برای کاهش علائم پی ام اس مانند اضطراب و تحریک پذیری می باشد.
یوگا و سیستم ایمنی
از انجام چه سبک هایی از یوگا در زمان پریود خودداری کنیم؟
یکی از سبک های پرطرفدار هات یوگا است که بر اساس 26 حرکت که در گرما انجام می شود می باشد. این سبک به دلیل سم زدایی زیاد، کاهش وزن و بهبود خلق و خو معروف است اما انجام آن در زمان پریود باعث کم آبی ، سرگیجه و مشکل تنفسی میشود.
اینکه آیا باید یوگای قدرتی را در دوره قاعدگی خود انجام دهید یا نه به بدن و علائم پریود شما بستگی دارد. از آنجایی که پاور یک سبک با شدت بالا از یوگا است، مهم است که به بدن خود گوش دهید و زمانی که در دوره پریود هستید بیش از حد به خود فشار نیاورید.
به عنوان مربی یوگا همیشه از من سوال میشود که میتوانیم در زمان پریود حرکات معکوس انجام بدیم یا خیر؟
به بسیاری از هنرجویان گفته شده است که انجام حرکات معکوس در طول قاعدگی (یعنی تمرین حالتهایی مانند ایستادن روی دست، جلو بازو، ایستادن روی سر، یا ایستادن روی شانه) ناسالم و ناامن است، و باید به شدت از آن اجتناب شود.
فواید سلام بر خورشید
پس درست است که انجام حرکات معکوس در دوران قاعدگی بی خطر است یا خیر؟
بر اساس فلسفه یوگا و آیورودا، آپانا، جریان انرژی رو به پایین، مسئول دفع سالم (شامل دفع ادرار و سایر دفعات) و چرخه های تولید مثل (از جمله قاعدگی) است. تصور بر این است که وارونه کردن بدن (به ویژه رحم) در دوران قاعدگی باعث اختلال در حرکت طبیعی آپانا می شود. با این حال در کلاس های معاصر یوگا حرکاتی مانند سگ سر پایین منع نشده است.
از انجام چه آساناهایی در زمان پریود خودداری کنیم؟
وضعیت هایی مانند پیچ و خم به عقب های شدید
به یاد داشته باشید که در زمان پریود از انجام مدیتیشن پرهیز کنید. به دلیل اینکه مدیتیشن حرکت برداری رو به بالا ( به سمت چاکرای هفتم ساهاسرارا) میباشد و پریود حرکت برداری رو به پایین میباشد و این دو با یکدیگر در تناقض است.
تقویت عضلات گردن با یوگا
اگر نمی خواهید نوع خاصی از یوگا را انتخاب کنید، نظرتان در مورد انجام چند حرکت ساده چیست ؟ شایعترین قسمتهای بدن که دچار گرفتگیهای پریود میشوند، شکم، لگن، باسن و کمر هستند. تسکین درد در این نواحی را می توان از طریق حرکات یوگا هدف قرار داد. این سه مورد هستند که می توانید امتحان کنید
حرکت بچه
کبوتر
اوتیتا هاستا پادانگوشتاسانا
گربه گاو
پروانه
معرفی کتاب یوگانیدرا
کبرا
پروانه خوابیده
برای شرکت در کلاس یوگا سعادت آباد کلیک کنید
آذین ملکی (صاحب امتیاز و مدیر وب سایت ساتیام یوگا)
منشأ هر کار بزرگی زن است، زن کتابی است که جز به مهر و محبت خوانده نمی شود
تهیه و ترجمه: آذین ملکی
SatyamYoga
** استفاده از مطالب مجموعه ساتیام یوگا با ذکر منبع بلامانع است **
Satyam Yoga
منابع
asancup.com
fablittlebag.com