ورزش یوگا از کلمه ی یوج که سانسکریت است گرفته شده که معنی آن اتحاد است بدین معنی که یوگا بین جسم وروح اتحاد ایجاد می کند همچنین بین نیروهای مثبت ومنفی انسان نیز اتحادی باورنکردنی ایجاد می کند.
علم یوگا قدمت زیادی دارد که در طی همه ی این سالها تغییرات زیادی در آن ایجاد شده و کامل تر گردیده.
ورزش یوگا علاوه بر اینکه برروی جسم تاثیر می گذارد می تواند بر روی چاکراهای انسان نیز تاثیر بسزایی بگذارد که باعث تنظیم انرژی می گردد. به طور کلی می توان گفت یوگا یک مفهوم کاملا” درونی است.
زمانی که تمرینات یوگا را انجام می دهید به راحتی می توانید روح و جسم خود را ریلکس کنید و به آرامشی شگرف دست پیدا کنید . ورزش یوگا تاثیر زیادی در سلامت افراد و بهبود بسیاری از بیماری ها دارد.
فواید تمرین یوگا
امروزه برای سلامتی بدن کمک گرفتن از انواع فعالیت های بدنی است، که تمرینات یوگا تک تک سلولهای بدن را به چالش می کشد که همراه با تمرکز ذهن است.
هدف تمرینات آسانا در یوگا حفظ سلامت و کسب قدرت بدنی است که این تمرینات برای تمامی سنین مناسب هستند.
تمرینات آسانا بسیار جامع هستند و با گذشت زمان باعث تمرکز می شود به صورتی که سیستم های درونی و بیرونی بدن تحت تاثیر قرار می گیرند حتی غدد داخلی بدن هم عملکرد بهتری پیدا می کنند.
در هنگام تمرینات یوگا هورمون های بسیارزیادی در بدن فعال خواهند شد که در سلامتی بدن تاثیر زیادی دارند.
زمانی که تمرینات یوگا را به طور مداوم و منظم انجام می دهید، کارایی دستگاه گوارش و حتی گردش خون در بدن نسبت به قبل از انجام تمرینات یوگا بهتر می شوند.به صورتی که به قطعیت می توان گفت تمرینات یوگا باعث ایجاد تعادل در بدن و سلامتی می شود.
انجام تمرینات یوگا شرایطی را برای بدن ایجاد می کند که هورمون استرس در بدن کاهش پیدا می کند و باعث می شود تا بتوانید یک خواب راحت داشته باشید و لذت ببرید .
مضرات تمرین یوگا
در بعضی از تمرینات یوگا فشارزیادی روی ستون فقرات وارد می شود که اگر فردی دچار پوکی استخوان باشد می تواند آسیب به آنها وارد کند.
یوگا با سایر ورزش های هوازی متفاوت است زیرا در تمرینات یوگا کالری سوزی بسیار کم اتفاق می افتد در نتیجه ورزش یوگا ورزشی نیست که برای لاغر شدن بتوان آنرا انتخاب کرد.
مهمترین انواع ورزش یوگا
- کارما: در این نوع یوگا دور کردن امواج منفی وخود خواهی مدنظر است .
- تانترا: در این نوع یوگا نشان دادن راهی برای پایان دادن رابطه است .
- باکتی : در این نوع هدف ایجاد مسیری مثبت برای رفتن به سمت احساسات و رشد دادن آن است.
- جننا : در این نوع یوگا با مطالعه به رشد عقل و مسیر خرد و دانش پیش می رویم.
شباهت های یوگا و مدیتیشن
اکثرا” بین یوگا و مدیتیشن تفاوت زیادی می دانند که البته نمی توانیم آنها را کاملا” شبیه هم بدانیم ولی می توانند تقویت کننده ی یکدیگر باشند.
تمرینات یوگا برای تقویت ذهن و افزایش قدرت جسم می باشد در حالیکه مدیتیشن برای کسب آرامش ذهنی است که این دو می توانند مکمل هم باشند چون در تمرینات یوگا تا حدودی از مدیتیشن هم استفاده می شود .
تفاوتی که مدیتیشن و یوگا دارند این است که مدیتیشن را در هر مکانی و زمانی می توان انجام داد در حالیکه یوگا باید در مکان و زمان مناسب و خاصی انجام شود .
اگر یوگا و مددیتیشن را به صورت همزمان انجام دهیم می توانیم به آرامش بیشتری در ذهن و جسم برسیم.
نکته حائز اهمیت این است که تمرینات یوگا را باید دقیق و بدون غلط انجام دهید زیرا در صورت بروز اشتباه می تواند نتیجه ی عکس بر سلامت ذهن و جسم شما بگذارد.
در آخر پیشنهاد می کنیم برای شروع تمرینات یوگا در مراحل ابتدایی حتما” از یک متخصص کمک بگیرید و از ورزش یوگا غافل نشوید.